HEVOSET

Opetuskäytössä kahdeksan opettavaista, herkkää ja persoonallista hevosta, joista 4 suomenhevosia, 1 puoliverinen ja kolme ponia. Kaikilla hevosilla kilpaillaan 1-3 tasolla koulu- ja esteratsastuksessa. Ratsujen koulutustaso on He b-Va b, re 70-110cm.

Hevosten hoito
Vastahaavojen syntymisen ja ähkyn välttämiseksi hevoset ruokitaan laadukkailla rehuilla 4 kertaa päivässä (klo 7, 12, 16 ja 21).
Energiarehuna on lähiviljelijältä tuleva kaura, jota täydennetään Racingin rehuilla kunkin hevosen yksilöllisen tarpeen mukaan. Vesi tarjoillaan ämpäreistä, joista hevosen on mielekkäämpi juoda kuin automaatista. Näin voimme myös seurata hevosen veden kulutusta ja tiedämme jokaisen hevosen vedentarpeen. Ulkona on myös talvisin juotto.
Kesällä opetushevoset viettävät kunnon hevoselämään laiduntaen ympäri vuorokauden kesäkuusta yleensä syyskuun loppuu saakka. Talvella hevoset tarhataan 2-6 hevosen laumoissa klo 7-15.30 ja nuoret sekä yksityishevoset saavat ulkoilla 7-21.

Hevosten hyvinvointi
Hyvinvointinsa takia hevoset työskentelevät maksimissaan 2 h/päivä, jokaisella hevosella vähintään 1 vapaapäivä/viikko. Hevosten hyvinvoinnista vastaa vuodesta 2008 töissä ollut tallimestari Emilia Siipo, joka on ammatiltaan myös kengittäjä. Hevosten kavioita hoitaa Erkki Lappi Kaustiselta.
Eläinlääkäri Hanna Porthan, joka on hankkinut lisäkoulutusta hevosen suunhoidossa, vierailee tallillamme kaksi kertaa vuodessa tehden suunhoidot ja rokotukset. Isommissa vaivoissa käytämme Nikulan-, Seinäjoen ja Oulun hevosklinikoita.
Myös valmentajat käyvät tallillamme säännöllisesti, Susanna Kupari kouluratsastuksessa ja Tiina Kiviranta esteratsastuksessa. Tallin omistaja ja ratsastuksenopettaja Hanna Autio valmentautuu itse kouluratsastuksessa Kirsi Hacnerin johdolla.

© 2017 TORPAN RATSUTALLI – PUH. 050 549 7742 – WEB HOSTING EAGLE MEDIA